Within Sicily

Megaliti dell’ Argimusco

on
20 April 2020

(for English scroll down)

Az Argimuscofennsík egy varázslatos és titokzatos hely Montalbano Elicona közelében, a Malabottai erdő északi részével határos, több, mint ezer méteres magasságban a tengerszinttől . Hatalmas kvarc és homokkő sziklák csoportja található itt melyek szokatlan formájúak és szuggesztívek.
Néhány népszerű hiedelem a híres Stonehenge-hez és az õsi csillagászattal kapcsolatos rituális tevékenységekhezköti ezt a helyet. Ehelyett mások azt állítják, hogy ezeknek a megalitoknak az eredete teljesen természetes: szokatlan, jelképes és emberi alakjukat a szél eróziója vagy más időjárási események okozhatták (a formák többek között sasra, termékenységi szimbólumokra, emberi arcra emlékeztetnek).
A sziklák között járva elszabadul az ember gondolata, hogy ez a hely a múltban egy szent hely lehetett, ahol ősi szertartásokat hajtottak végre. Bármi is legyen, az tény, hogy ezek a homokkő alakzatok évezredek óta mágneses vonzerőt gyakoroltak.
Mindenképpen érdemes meglátogatni ezt a csodálatos természeti környezetet és tenni itt egy sétát, piknikezéshez is ideális helyszín.

 

IN ENGLISH

The Argimusco Plateau is a magical and mysterious place near Montalbano Elicona, bordering the northern part of the Malabotta Forest, at more than a thousand meters above sea level. There is a huge group of quartz and sandstone boulders here that are unusually shaped and suggestive.
Some popular beliefs link this place to the famous Stonehenge and ritual activities related to ancient astronomy. Instead, others argue that the origins of these megaliths are completely natural: their unusual, symbolic, and human form may have been caused by wind erosion or other weather events (shapes reminiscent of an eagle, fertility symbols, human face, among others).
Walking among the rocks, one gets the idea that this place may have been a sacred place in the past where ancient ceremonies were performed. Whatever it is, the fact is that these sandstone shapes have been subject to magnetic attraction for millennia.
It is definitely worth visiting this wonderful natural environment and taking a walk here, it is also an ideal place for picnics.

TAGS
RELATED POSTS
Cefalú

26 June 2020

Fichi d’India

16 June 2020

Testa di Moro

12 June 2020

LEAVE A COMMENT

Zsimilia
Sicilia

Zsimi vagyok, egy francia-magyar, aki végül Szicíliában, avagy Csodaországban kötött ki. Szeretném bemutatni ezt a különleges helyet, kedvcsinálóként egy majdani látogatáshoz - vagy visszatéréshez. *******IN ENGLISH******* About me: my name is Zsimi, I'm a French-Hungarian, who ended up in Wonderland a.k.a. Sicily. I'd like to present you that special place, hoping to bring you in the mood for a future visit - or return.

Facebook page
Instagram
Archive